Top 5 motive de neatentie la volan

. Discutii cu prietenii: Se pare ca tinerii conducatori auto care au ca pasageri alti tineri au tendinta de a intra mai usor in accidente decat cei care conduc singuri. Iar acest lucru se intampla deoarece nu este nimic mai incitant decat un prieten care se avanta sa povesteasca cu patos ceva irezistibil si sa te faca sa-ti iei ochii de la drum, doar-doar vei patrunde mai adanc in povestire. Si, desigur ca nimeni nu vrea sa fie pe post de “mama” in masina, insa atunci atunci cand esti la volan, este OK sa ii spui prietenului tau, “Taci, te rog, conduc.”

2. Utilizarea telefonului mobil: Chiar daca aveti casca, mai bine pastrati convorbirea telefonica ce are ca subiect locul in care veti ptrece seara pentru mai tarziu, de preferinta atunci cand esti oprit sau, chiar mai bine, dupa ce ai iesit din masina. S-a dovedit ca vorbitul la telefon distrage puternic atentia. Dar in cazul in care chiar este nevoie sa preluati apelul, spuneti-i persoanei de la celalalt capat ca sunteti pe drum si ca o veti apela mai tarziu.

3. Mesaje scrise: Scrierea SMS-urilor este, probabil, unul din cele mai bune moduri de a comunica: mesaje rapide fara a deranja prea mult destinatarul si fara a fi nevoiti sa vorbiti cu acesta daca nu doriti. Corect! Dar, SMS in timp ce sunteti la volan? Nu este chiar cea mai buna idee - ai doar doua maini, si ele stau mult mai bine pe volan. Cel mai bun lucru pe care poti sa-l faci este sa mai amani putin scrierea SMS-ului respectiv pana atunci cand o poti face in conditii de siguranta.

4. Sofer si DJ: Nu e nimic mai placut decat sa conduci la drum lung si sa asculti muzica preferata. Dar faptul ca te apleci pentru a schimba CD-ul sau pentru a trece la un alt post de radio este suficient pentru ca un accident sa se intample. Pentru a preveni acest lucru, pregateste din timp CD-ul sau CD-urile preferate si rezuma-te doar a le asculta sau a folosi comenzile de pe volan pentru ajustari.

5. Gustari la volan: Uneori nu ai destul timp pentru a te bucura de o masa normala, asa ca mai faci o vizita la McDrive pentru pentru un hamburger cu cartofi prajiti si un suc. Dar, in loc sa le inghiti pe nerasuflate in timp ce conduci si sa invoci divinitatea sa-ti mai dea macar o mana in plus pentru paharul cu suc, mai bine astepti pana cand poti parca undeva si manca linistit. In caz contrar, ai putea ajunge in situatia in care singura reteta de care sa te bucuri sa fie cea a unui dezastru. Este dificil sa fii atent la drum si in acelasi timp sa mananci fara sa dai pe tine
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one