Sfaturi atunci cand cineva iti loveste masina

Ce faci daca iti loveste cineva masina din vina sa, ori iti gasesti masina lovita in parcare de vre-un neatent ? Fiecare reactioneaza in alt fel. De preferat ar fi sa nu incepi sa-ti versi nervii asupra vinovatului, masinii acestuia sau asupra celor din jur care stau si se uita.

Ia in calcul urmatoarele lucruri :

1. Cand o persona fizica sau juridica incheie asigurare pe autoturism, in polita de asigurare este prevazut ca in cazul producerii riscului asigurat, asiguratul va fi despagubit.

2. Cand se produce accidentul, politia elibereaza proces verbal si autorizatie de reparatie.

3. Inspectorul de daune de la firma de asigurare la care s-a incheiat polita, are obligatia sa constate dauna: ce se inlocuieste, ce se repara, ce se vopseste etc.

4. Pagubitul, cu constatarea de la firma de asigurare si gu autorizatia de reparatie se prezinta la service unde se executa lucrarea de reparatii. Cand lucrarea este terminata, service-ul intocmeste devizul de reparatii care contine piesele, manopera si materialele care s-au folosit. Devizul este trimis la firma de asigurare, service-ul primeste un accept pe valoarea devizului de lucrari. Clientul este rugat sa se deplaseze la firma de asigurare sa completeze cererea de despagubire dupa care poate sa-si ridice masina din service.

5. Cererea de despagubire este semnat de client dar banii se viereaza de catre firma de asigurare in contul service-ului. Teoretic clientul este despagubit dar practic banii ii revin service-ului pentru ca acesta a efectuat reparatia.

6. Factura se emite pe numele clientului dar se depune la firma de asigurare in dosarul clientului.

7. In cazul in care clientul vrea sa-si repare masina in regie proprie, duce factura de reparatii la firma de asigurare si este despagubit direct.
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one