Cearta in masina-pericol penru sofer

Un sofer beat este la fel de distras la volan precum un sofer ai carui copii se cearta pe locurile din spate ale masinii.
Un studiu britanic arata ca certurile dintre copiii aflati pe locurile din spate ale unei masini îi distrag atentia soferului, efectele asupra acestuia fiind identice cu cele pe care le are consumul de alcool.

Conform rezultatelor studiului realizat de Transport Research Laboratory, reacţiile unui şofer sunt încetinite cu 13% dacă în maşină se află copii care se ceartă, procentul fiind identic cu cel regăsit în cazul unui şofer care a băut alcool. În viaţa reală, această scădere a nivelului atenţiei se traduce prin adăugarea unei distanţe adiţionale de patru metri la viteză de autostradă.

Efectele pe care le au copiii care se ceartă asupra atenţiei şoferului se regăsesc şi asupra modului în care acesta frânează, cel de la volan apăsând inutil frâna în 40% mai multe cazuri decât în mod normal. De asemenea, faptul că nivelul de stres creşte cu o treime ridică eventualitatea de a fi implicat într-o coliziune..
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one